Internet Explorer 8: indul a magyarországi gyorsulási verseny

forrás Prim Online, 2009. március 23. 18:36

A most megjelent Internet Explorer 8 egyik szolgáltatása a gyorsító, vagyis az accelerator. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy egy tetszőleges weblapon kijelölt szöveggel további műveleteket végezzünk - csak a fantázia szab határt az alkalmazási területeknek. Az Internet Explorer 8 magyarországi felhasználhatóságának növelése érdekében a Microsoft Magyarország IE 8 gyorsulási versenyt hirdet.

A gyorsító technológia lehetővé teszi, hogy egy tetszőleges weblapon kijelölt szöveggel további műveleteket végezzünk. Ha ez egy szó vagy kifejezés, kereshetünk rá a Live Search és más keresőmotorok segítségével, illetve különböző információforrásokban, pl. a Wikipediában. Ha ez egy cím, megjeleníthetjük térképen. Ha ez egy termék neve, utánanézhetünk webes áruházakban. A kijelölt szövegrészt elküldhetjük e-mailben, készíthetünk belőle blogbejegyzést, lefordíttathatjuk egy webes fordítószolgáltatással - csak a fantázia szab határt az alkalmazási területeknek. Ez a videó jól bemutatja a gyorsító működését.

Az Internet Explorer 8 magyarországi felhasználhatóságának növelése érdekében a Microsoft Magyarország pályázatot hirdet. A legjobb pályaműveket beküldők a Microsoft játékkonzolok és perifériák csúcskivitelű változatát nyerhetik.

A pályázat célja, hogy készüljön minél több magyar nyelvű, hazai (vagy Magyarországon is jól használható nemzetközi) tartalomhoz kapcsolódó Internet Explorer 8-gyorsító.

Információk a felkészüléshez ezen a címen érhetők el. Jelentkezési határidő: 2009. április 20.

További információk