Hatos sebességosztályú, 32 GB-os SDHC kártya a Verbatimtól

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 27. 19:05

A Verbatim bejelentése szerint nemsokára hazánkban is elérhető lesz a cég leggyorsabb kártyáinak egyike 32 GB-os kapacitással, akár 60x-os írási és 133x-os olvasási sebességgel.

Valós idejű képrögzítést ígér nem csak profiknak az új, 32 GB-os SDHC kártya, melynek garantált minimális adatátviteli sebessége 6 MB másodpercenként, akár a képek, videók rögzítéséről, akár olvasásukról van szó.

“Ez a legújabb, nagy teljesítményű SDHC kártya 32 GB-os tárhelyével úgy egészíti ki flash-alapú termékkínálatunkat, hogy a nagy adatsebességet követelők egyre népesebb táborának is a legjobb megoldást kínálhassuk” - mondta el Hans Christoph Kaiser, a Verbatim EUMEA flash- és USB-tároló üzletágának üzletfejlesztési menedzsere. Az új kártya 6-os sebességosztályú, ennél gyorsabb adatátvitelt jelölő sebességosztály nincs. Akár 10 ezer, 10 megapixeles JPEG formátumú fénykép tárolására alkalmas, de 4 óra, HD minőségben rögzített videóval is megbirkózik. “Azaz nem csak a professzionális digitális fotózáshoz, sorozatfényképezéshez jó eszköz ez a kártya, de a HD minőségű videófelvételekhez is” - tette hozzá Kaiser.