Letöltésajánló: a Windows felesleges szolgáltatásainak kikapcsolása

forrás Prim Online, 2009. április 2. 14:44

A Windows felesleges szolgáltatásainak kikapcsolása nemcsak gyorsítja, hatékonyabbá teszi az operációs rendszert, hanem a biztonságot is fokozza. Az XPY a Windows XP, a Vispa az Windows Vista operációs rendszerrel rendelkezők számára teszi lehetővé ezt az óvintézkedést.

A Windows felesleges szolgáltatásainak kikapcsolása nemcsak gyorsítja, hatékonyabbá teszi az operációs rendszert, hanem a biztonságot is fokozza. Megfelelő funkciók kikapcsolásával azt is megakadályozhatjuk, hogy az operációs rendszer jelentést küldjön a Microsoftnak felhasználó szokásainkról, hardverkonfigurációnkról. Az XPY és a Vispa program majdnem ugyanúgy működik (mindkettőt ugyanazok a programozók fejlesztették). Ha Windows XP operációs rendszert használunk, akkor az XPY programra van szükségünk, ha pedig Vistával működik a gépünk, akkor a Vispa konfigurációs eszközt kell használnunk.

Mivel a program olyan funkciók kikapcsolását is engedélyezi, amelyek létfontosságúak lehetnek számunkra, meglehetősen óvatosan kell bánni vele, és alaposan végig kell gondolni, hogy mit is kapcsolunk ki. Ugyanakkor, ha mégis hibázunk, egyetlen Restore paranccsal visszaállíthatunk minden általunk átállított paramétert az eredeti értékre.

Az XPY és a Vispa letölthető a Letöltés.com-ról.