Együtt letölthető SP2 csomagok a Vistához és a Server 2008-hoz

Milkovits Gábor, 2009. május 28. 06:25

A Microsoft a külön-külön terjesztést követően most egy csomagban letölthetővé tette a Vistához és a Windows Server 2008 operációs rendszerekhez kiadott Service Pack 2 szervizcsomagokat.

Az újítás megkönnyíti a rendszergazdák dolgát, akik így egy művelettel hajthatják végre a szerverek és a kliens gépek rendszerfrissítését. A kombinált csomag egyelőre angol, japán, spanyol, német és francia nyelven tölthető le. A szervizcsomagok a Brandon LeBlanc Microsoft-illetékes blogjában közöltek szerint nagyjából egy hónap múlva jelennek majd meg az automatikus frissítési rendszerben. Ebben az időszakban az adminisztrátorok a már megszokott módon, az SP1-hez biztosított eszközzel blokkolhatják az alkalmazást addig, amíg felkészítik trendszereiket a frissítésre.

A Service Pack 2 mindkét operációs rendszer esetében egyfelől az eddig kiadott összes frissítést tartalmazza az adott szoftverhez, másrészt pedig újításokat is kínál. Ilyen például a Bluetooth 2.1 technológia, illetve a Via 64 bites processzorainak támogatása, az automatikus Blu-ray-írási képesség, vagy éppen a Windows Search 4.0 technológia integrálása. A telepítés fontos előfeltétele, hogy az SP1-nek már installálva kell lennie a gépen.