Miért nőttek meg a Del és Esc gombok a Thinkpad-en?

Genda Csongor Zoltán, 2009. június 27. 16:10

A Lenovo napokban bemutatott noteszgépének Delete és Escape billentyűi a szokottnál jóval nagyobbak. De vajon miért szakított a hagyományokkal a gyártó?

A kínai vállalat ezen a héten rántotta le a leplet legújabb Thinkpad-jéről, amely egyből a média figyelmének a középpontjába került, annak két gombja ugyanis átlagon felüli méretekkel rendelkezik, és eddig senki sem talált magyarázatot a furcsa kialakításra. Végül maga az elektronikai konszern fedte fel a titkot, és közölték a sajtóval, hogy egy tanulmányra alapozzák a billentyűzeten eszközölt módosításokat. Az említett jelentés egy két éves kutatás eredménye, melynek keretében megállapították a szakértők, hogy a felhasználók átlagosan heti 700 alkalommal nyomják le ezeket a gombokat, és ez már elég nyomós ok volt arra, hogy kiemeljék azokat.
David Hill, a Lenovo egyik vezető munkatársa a sajtónak adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy szerinte még most sem tökéletes a billentyűzet kialakítása, hiszen még helyet kapott azon a rendkívül zavaró, és már-már elavultnak számító Caps Lock gomb is, amit a jövőben talán ki fognak iktatni, hogy még felhasználóbarátabbá tegyék a klaviatúrát.