Házasságot ment a GPS

Genda Csongor Zoltán, 2009. július 8. 08:55

A legfrissebb kutatási eredmények azt igazolják, hogy a navigációs berendezéseknek köszönhetően egyre kevesebb perpatvar alakul ki a párok között az úton, ezért kapcsolatmentő eszközként kell arra tekintenünk.

A németországi BITKOM szakmai szervezet egy érdekes felmérést készített, melynek keretében a GPS többek között a házasságra gyakorolt pozitív hatásait vizsgálták. A megkérdezettek több mint fele azt nyilatkozta, hogy az útvonaltervező készüléknek köszönhetően sikerült minimálisra csökkenteni az anyósülésen ülő partnerrel kialakuló civakodások számát, a válaszadók 91%-a pedig elmondta, hogy sokkal hamarabb ér célba, mint a navigációs korszak beköszönte előtt.
A tanulmányról hírt adó Inquirer-cikkíró humorosan megjegyezte, hogy akik még nem rendelkeznek GPS-el, azok érvelhetnek párjuk előtt nyugodtan azzal, hogy azért szeretnének navigációs berendezést vásárolni, mert el szeretnék kerülni, hogy a kapcsolatuk zátonyra fusson.
A "modern technológiával együtt a kedélyes hangulat is beköltözik az utastérbe" - hangzik a Bitkom elnökének, August Wilhelm Scheernek a felmérésre vonatkozó magyarázó válasza.