Üveglapon is működő lézeres Logitech egerek

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 20. 09:33

A Logitech olyan számítógépes egereket hoz forgalomba, amelyek különösen sima felületeken, így például üveglapon is tökéletesen működnek, a társaság új technológiájának köszönhetően.

A lézeres egerekkel gyakran megesik, hogy nagyon sima asztallapon, de főként üveglapon nem működnek tökéletesen, ezáltal megkeserítve a felhasználók életét. A Logitech ennek orvoslására találta ki a Darkfield elnevezésű lézertechnológiát, amelynek révén a most bemutatott két új egér üveg- és gránitlapon, vagy lakkozott fán is zökkenőmentes használatot tesz lehetővé. Ez annak köszönhető, hogy a Darkfield révén a lézer a felület egészen apró egyenetlenségeit is képes érzékelni – no nem a végtelenségig, a Logitech ugyanis 2 mm-esnél vékonyabb üveglap esetén nem ígér teljes megbízhatóságot.

A két új egér közül a 100 dolláros Performance Mouse MX két hüvelykujj-gombbal és micro-USB töltővel is rendelkezik. A noteszgépekhez szánt, kisebb Anywhere Mouse MX ajánlott ára 80 dollár. Mindét periféria rendelkezik szupergyors görgetővel, illetve az egyszerre akár 5 vezeték nélküli eszköz számítógépes csatlakoztatását biztosító USB kiegészítővel. A Logitech Darkfield-jéhez hasonló technológiát egyébként a Microsoft is bemutatott már a BlueTrack képében.