A Microsoft is bírálja a Vistát

Genda Csongor Zoltán, 2009. szeptember 18. 17:48

Elég kínos pillanat az, amikor egy vállalat be kell hogy vallja, hogy egyik listavezető terméke nem éppen a legsikerültebb. Most a Microsoft is ezt tette.

Először hangzott el valóban éles, a cég aktuális operációs rendszerét bíráló kritika a redmondi vállalat egyik magas rangú beosztottjától. Charles Songhurst, a Microsoft stratégiai igazgatója egy nyilvános konferencián lesújtó hangot megütvén beszélt a Windows Vistáról, és a következő szavakkal beismerte, hogy az bizony nem éppen a legsikerültebb terméke a vállalatnak: "Egyszer valami nagyon jó megoldást dobunk piacra, máskor pedig rosszat. Nos, a Vista nem az első kategóriába tartozik, hiszen az egy kevésbé sikerült termék." A redmondiak három évvel ezelőtt debütált operációs rendszerét számos bírálat érte már kívülről mind a felhasználók, mind pedig a szakemberek részéről, a szoftveróriás azonban nyilvánosan nem vallotta be, hogy hibázott, hanem minden egyes alkalommal kiállt a Vista mellett.

Songhurst ugyan rossz fényben tüntette fel az aktuális operációs rendszert, ám a Windows 7-et már egyenesen briliásnak nevezte, és annak kipróbálására ösztönözte a felhasználókat.