Nem gyárt több projektort a Toshiba

Genda Csongor Zoltán, 2009. szeptember 18. 18:17

A Toshiba úgy döntött, hogy feladja projektor üzletágát, ugyanis az utóbbi időben rendkívüli mértékben megcsappant az érdeklődés a cég ezen termékei iránt.

Gerd Holl, a japán elektronikai konszern európai részlegének üzletvezetője jelentette be a hírt, miszerint vállalata a jövőben nem készít majd kivetítőket, a még raktáron lévő termékeket hagyják kifutni, és más, jövedelmezőbb területekre próbálnak koncentrálni ezután.

A menedzser a gazdasági válság keltette óriási hullámokkal indokolta a visszalépést. A kedvezőtlen gazdasági helyzet következtében nem csak hogy csökkent a projektorok iránti kereslet, hanem jelentős árzuhanásra is sor került, így az újonnan kialakult körülmények mellett a Toshibának nem áll szándékában továbbra is a piacon maradni, és veszteséget termelni. A japán vállalat még szeptember végéig kiszolgálja a megrendelőket, addig megpróbálják értékesíteni a megmaradt készletet. Holl azonban biztosította a felhasználókat, hogy a gyártás beszüntetésétől függetlenül tovább él a garancia az eladott projektorokra, és az ügyfélszolgálatot is tovább üzemeltetik.