Motorola Droid Android 2.0 rendszerrel novemberben

Milkovits Gábor, 2009. október 19. 08:33

A Motorola a jövő hónapban piacra dobja Droid, vagy eredetileg Sholes elnevezésű mobiltelefonját Amerikában, amely az első Android 2.0 operációs rendszerű okostelefon lesz a piacon.

Miután a Motorola a látványos Cliq okostelefon premierjét követően még vagy bő tucatnyi Android készüléket ígért, a Droid érkezése önmagában nem túl meglepő. Az már annál inkább, hogy rögtön Android 2.0 lesz rajta, az utóbbi időben ugyanis sokfelé lehetett arról olvasni, hogy a következő generációs mobilplatform késni fog és idén talán már nem is kerül kiadásra. Ehhez képest a Droid novemberi premierje mindenképpen jó hír még akkor is, ha a Verizon Wireless első Android készülékeként egyelőre csak a tengerentúlon lesz kapható.

A Droid nem rendelkezik azokkal a szélessávú mobilhálózati megoldásokkal, amelyekkel a Cliq, ahhoz azonban így is elég jó lesz, hogy kihasználja az Android előnyeit. Így például a készülék 600 MHz-es ARM processzorral, emellett külön GPU-val, illetve képi jel-kezelő csippel van ellátva. A hardver-konfigurációnak köszönhetően a mobil támogatja azt a fejlett párhuzamos feladatkezelést, ami az Android egyik fő előnye a versenytárs platformokkal szemben. További szokásos Android-kellék a nagy, 3.7” érintőkijelző, illetve az 5 megapixeles kamera. A Motorola Droid novemberben kerül forgalomba az Egyesült Állmokban, egyelőre ismeretlen áron.