E-Magyarország, e-kormányzat a számvetés és a jövőkép megrajzolása jegyében

forrás Prim Online, 2009. október 26. 14:52

Immár nyolcadik alkalommal rendezi meg kiállítással egybekötött konferenciáját, az ország legnagyobb részvételű párbeszédét a fejlett információs, tudás alapú társadalom és gazdaság megteremtése érdekében, a közös jövőnkért a Piac és Profit üzleti magazin.

A konferencia első napján Baja Ferenc infokommunikációért felelős kormánybiztos beszámol arról, hogy az elmúlt egy évben milyen fejlődésen ment át az információs társadalom építése és a kormányzat elektronizálódása. A konferencián nem csak a kormány fejlesztési elképzeléseiről hallhatunk, hanem a parlamenti pártok szakértőiről is megtudhatjuk, mit tennének másként, ha a jövő évi választásokon irányítási pozícióba jutnának. A második napon Varga Zoltán miniszter tart előadást az önkormányzatok aktuális problémáinak megoldásairól. A miniszter beszámolója után az érintettek is kifejthetik véleményüket, megfogalmazzák javaslataikat a szektor fejlődése érdekében. Első kézből hallhatnak a területfejlesztés, a vidékfejlesztés stratégiáiról, lehetőségeiről és kedvezményes forrásairól. A költségvetés korlátairól és a benne rejlő tartalékokról Oszkó Péter pénzügyminiszter tart előadást.

Az előadók, szereplők közül néhányan: Stumpf István (Századvég Alapítvány), Drajkó László (Microsoft), Lazarovits Márk (Synergon), Molnár Gyula (TÖOSZ), Szita Károly (Kaposvár polgármestere), Papp István (Magyar Telekom), Kovács Kálmán (SZDSZ), Márfai Péter (MSZP), Molnár Béla (KDNP), Oláh István György (Kopint-Datorg), Zongor Gábor (TÖOSZ), Herczog Edit (EU-Parlament), Papp Imre (IRM), Pettkó András (országgyűlési képviselő), Keresztesi János (IVSZ), Paszternák Tímea (NFÜ), Neupor Zsolt (VKSZI), Kónya László (ICT Systems), Paál Péter (AmCham), Debreczeni Győző (MEH), Téglássy Orsolya (MEH), Kópiás Bence (MEH), Papp Péter (Kancellár.hu), Farkas Ferenc (Geoview Systems) és még sokan mások.

A konferencia résztvevői számára többféle kedvezményes részvételi lehetőséget ajánl a rendező. Ezekről részletesen a www.piacesprofit.hu honlapon a konferenciára vonatkozó regisztrációs oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Részletes program - napi frissítéssel, információk és regisztráció - a www.piacesprofit.hu és a www.e-magyarorszag.hu weboldalon.

A konferencia időpontja: 2009. november 19-20., helyszín: Siófok, Hotel Azúr.