OpenOffice egér

Kiss Ádám Zoltán, 2009. november 8. 18:39

Nem kacsa, valóban megjelent egy kifejezetten a nyílt forráskódú irodai szoftverhez készült 18 gombos multifunkciós mutatóeszköz.

A nem hétköznapi egér a WarMouse és az OpenOffice.org együttműködéséből jött létre. Kialakításánál kifejezetten a szoftver felhasználóira gondoltak, ennek megfelelően helyezték el a hagyományos eszközökön nem ismeretlen új gombokat. Mindent egybevetve nem kevesebb, mint 18 programozható gomb található az egéren, ezek mindegyike duplaklikkelhető, és hogy mindez simán működjön, 512k beépített flash memória is található az egérben. Így akár 63 különböző beállításban is használhatók a gombok és a görgő, a felbontás 400-1600 CPI között állítható. Az 1024 karakteres makró támogatás mellett könnyebbé tehető az XML export és import, vagy éppen a PDF állományok kezelése.

A hivatalosan OpenOfficeMouse névre hallgató mutatóeszköz azonban nem csupán az irodai programhoz nyújt megnövelt támogatást, készítői szerint amikor éppen nem dolgozunk, olyan népszerű játékok menete is élvezhetőbbé tehető vele, mint a World Of Warcraft, vagy az éppen új rész bemutatására készülő Call Of Duty. Az ingyenes OpenOffice-hoz készült egér egyetlen, ám érthető hibája, hogy a programtól eltérően nem ingyenes, egészen pontosan 74 dollár 99 centet kell fizetnie annak, aki ilyen eszközzel szeretné felgyorsítani a munkafolyamatokat.