10 százalékos elbocsátás az Adobe-nál

Milkovits Gábor, 2009. november 12. 07:36

Az amerikai székhelyű Adobe szoftvercég bejelentette, hogy 680 dolgozóját elbocsátja, ami nagyjából a cég munkaerejének 10 százalékát jelenti.

A Photoshop, Acrobat és Flash szoftvertermékeiről széles körben ismert, 7000 főt foglalkoztató Adobe szükségszerű költségcsökkentéssel indokolta az intézkedést. A leépítés ugyanakkor a végkielégítések és egyéb járulékos kiadások miatt közvetlenül 65 és 71 millió dollár közötti összegbe kerül majd a vállalat számára, habár hosszabb távon a tervek szerint ennél többet hozhat a konyhára. Az elbocsátások a hírek szerint nem érintik majd a nemrégiben vásárolt Omniture web-elemző cég munkatársait – ez ügyben nyilván megállapodás köti az Adobe-ot.

Miközben az ismét növekvő számítógép- és csipeladásokra alapozva sok elemző cég szerint a technológiai iparág már kilábalóban van a válságból, az óvatosabbak és maguk a vállalatok szerint még korántsem lehet fellélegezni. Ennek a jele az is, hogy az Electronic Arts játékfejlesztő szintén a napokban jelentette be, hogy 1500 főt kénytelen elküldeni.