Google: ingyenes wifi az ünnepekre

MTI Sajtóadatbank, 2009. november 12. 10:09

Idén a Google kapja az év ajándéka díjat: az internetes óriás ugyanis bejelentette, hogy Amerika-szerte ingyenes wifit biztosít a reptereken az ünnepekre útrakelő felhasználók számára.

A Google több szolgáltatóval és reptéri szervezettel együttműködve dolgozik együtt a projekt megvalósításán. Eddig 47 légi kikötő jelezte részvételi szándékát a projektben, amelynek részeként 2010. január 15-ig a reptereken szabadon hozzáférhetővé tennék a vezeték nélküli internetcsatlakozást.

"Boldogok vagyunk, hogy kiterjeszthetjük ünnepi wifi ajándékunkat olyan emberek milliói számára, akik az elkövetkezendő hetekben a reptereken időznek majd" - fogalmazott a Google termékfejlesztéssel foglakozó alelnöke. "Tudjuk, hogy ez az utazás szempontjából nagyon hektikus időszak, és reméljük, az ingyenes wifi kicsit egyszerűbbé teszi az utazást, valamint a barátokkal és a családdal való kapcsolattartást" - tette hozzá Marissa Mayer.

A csatlakozó repterek között található többek közt Las Vegas, a Szilícium-völgy szívében fekvő San Jose vagy éppen Seattle városának légi kikötője. Egy-két helyen - bár a csatlakozás ingyenes - párdolláros tarifát kérhetnek a világhálón töltött időért.

A hálózatokba ingyenesen csatlakozó utasokat a költségmentes szolgáltatás fejében adakozásra kérik, a kezdeményezés jegyében három jótékonysági szervezet javára lehet felajánlásokat tenni, legfeljebb 250 dollárig.

Hivatalos becslések szerint az Egyesült Államokban az elkövetkezendő hetekben több mint 100 millióan kelnek útra az ünnepek miatt.