Gránát pendrive Karácsonyra

Genda Csongor Zoltán, 2009. november 23. 16:56

Ismét felbukkant egy érdekes külalakkal rendelkező USB-stick, ezúttal egy gránát alakú pendrive-ot hozott forgalomba az egyik amerikai cég.

Az USB-kütyük piaca hétről hétre újabb eszközökkel gazdagodik, s a gyártók igyekeznek mindinkább olyan termékekkel előrukkolni, amelyek valami okán különlegesnek számítanak. Vannak, akik a kapacitás folytonos növelésével akarják levenni a lábukról a vásárlóközönséget, ám egy rendkívül jövedelmező és kreatív irányzat a formai változatosságra való törekvés. A Thinkgeek oldalára látogatók megvásárolhatnak az online shop-ból egy katonai gránát formáját felöltő USB-meghajtót, amely maximálisan 8 GByte adat befogadására képes, és mindössze 40 dollárba kerül. A dizájnon kívül azonban semmilyen egyéb hasznos többletfunkcióval nem rendelkezik az eszköz, még csak hardware-es titkosítással sem látta el azt a gyártó - pedig a hadi arzenálból kölcsönzött formához már járna egy adatvédő megoldás is.
Így Karácsony előtt érdemes végiggondolnunk, hogy vannak-e háborús eszközöket kedvelő ismerőseink, mivel az ilyen személyek minden bizonnyal örülnének, ha egy gránát pendrive-ot találnának a fa alatt.