Teljes HD 3D projektor az LG-től

Milkovits Gábor, 2010. január 9. 19:26

Már az első nap után úgy tűnik, hogy a minitabletek mellett a 3D-televíziók a CES kiállítás slágerei, az LG azonban egy még ígéretesebb 3D-termékkel állt elő a CF3D projektor képében.

Az LG CF3D ugyanis a gyártó szerint az első egylencsés teljes HD 3D projektor a világon. A készülék a 3D megjelenítés mellett 2500 ANSI-lumen fényerőt, 7000:1 kontrasztot és 120 Hertzes képfrissítést kínál azoknak, akik otthon is 3D moziélményre vágynak. Abban, hogy a vetített képek 3D-ben is természetesnek hassanak, az LG által alkalmazott Dual Engine processzor és 3D Auto Picture Calibration technológiák segítenek. Az eddigi, többlencsés 3D projektoroktól eltérően az LG megpróbálja a fogyasztói piacot megcélozni termékével, amely a cég szóvivője szerint májustól lesz kapható, 10 000 dolláros, azaz így sem túl olcsó áron.

A 3D HD tévék sokak szerint bármennyire is látványosak, véges képméretük miatt nem igazán tudják visszaadni azt az élményt, amit a moziban élhet át az ember, inkább térhatású effektekkel teli videójátékok megjelenítésére ideálisak. Egy igazán jó 3D projektor azonban a filmnézést is moziszerűvé teheti – az, hogy az LG vetítője ilyen-e, hamarosan kiderül.