Kinyírja a videokártyát az új Nvidia driver

Genda Csongor Zoltán, 2010. március 8. 16:05

Alighogy kiadta legújabb meghajtó programját az Nvidia, máris vissza kellett hívni, ugyanis telepítés után néhány VGA túlhevült és tönkrement.

A Blizzard fejlesztőcég figyelt fel a driver-rendellenességre, miután számos WoW-felhasználó összeomlást észlelt játék közben. A szakemberek egy alapos kivizsgálás után megállapították, hogy nem a játék idézte elő a leállást, hanem a hibás Nvidia meghajtó program, melyet múlt kedden adott ki a gyártó. Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy a videokártyájuk teljesen felmondta a szolgálatot, és újraindítás után már nem volt üzemképes. Mint kiderült, az új driver nem kezelte megfelelően a hűtőberendezést, és maximális terhelés mellett is csupán 20%-on futtatta a ventillátort, ami végül az eszköz túlmelegedését, majd leállását okozta.
Az Nvidia időközben eltávolította weboldaláról a 196.75-ös számozású meghajtó programot, és a javított verzió kiadásáig a régebbi, stabilnak bizonyult változat installálását javasolják a felhasználóknak. A problémamentesen működő 196.21-es Drivereket a hivatalos weboldalról tölthetik le az érdeklődők;