USB 3.0-s RAID tároló

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 29. 18:46

Bár még csak kezd terjedni az USB 3.0, a sebességnövekedés lassan a kiegészítők körében is hódít, különösen ha nagyméretű multimédiás fájlok gépen kívüli tárolásáról van szó.

Mindegy mire használjuk a számítógépet, játszunk rajta, filmet nézünk, dolgozunk vagy csak netezünk, rengeteg fájl keletkezik havonta a merevlemezen. Ezeket jó volna biztonságosan, a gépen kívül tárolni. Gyorsan. A RaidSonic új külső merevlemez házában 2 db 3,5 colos SATA HDD-nek van helye. A jó hűtést biztosító alumínium doboz szinte korlátlan méretű winchestereket képes kezelni. A megfelelő mágneses adattárolók kiválasztása után JBOD, RAID 0 valamint RAID 1 köteteket hozhatunk létre belőlük, hogy a gyorsaság mellett a kimásolt adataink biztonságban is legyenek.

A gyorsaság pedig most a leggyorsabb USB kapcsolatot jelenti. Az USB 3.0-ás porton érkező adatfolyam egészen 5 Gbit / másodperces szárnyalásra képes, miközben kompatibilis a korábbi USB 2.0 és 1.1-es megoldásokkal is. Az USB 3.0-ás kábelt a csomagolás tartalmazza. A lázasan dolgozó két merevlemezt egy 40x40 mm-es ventilátor hűti friss levegővel. Irodai környezetben Kensington zárral horgonyozhatjuk le a tárolót, nehogy elvigye valaki. Az előlapon található lámpák tájékoztatnak arról, hogy mi zajlik belül, az egyik LED az üzemkész állapotot, írást és olvasást jelzi, a másik kettő pedig az egyes winchesterek esetleges meghibásodását. A kedvező árú külső merevlemez tárolók között jelenleg ez a kombináció, a gyors USB 3.0 és a RAID 1 páros gyorsítja fel az adatvédelmi folyamatunkat a legjobban úgy, hogy nem kell az adataink biztonsága miatt aggódnunk.