Megsemmisítené az IE6-ot a Microsoft

Genda Csongor Zoltán, 2010. május 31. 19:21

Ryan Gavin, a Microsoft böngészőfejlesztő részlegének első embere egy sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy feladatának érzi az Internet Explorer 6-os verziójának végleges megsemmisítését.

Az IE6 még az XP-vel egy időben, azaz 2001-ben debütált, s az évek során óriási népszerűségre tett szert, olyannyira, hogy még ma is az internetezők közel 20%-a ezzel csatlakozik a webre - legalábbis ezt igazolják a Net Applications piackutató cég adatai. A szakértők által azonban svájci sajtnak kikiáltott browser már rég komoly biztonsági kockázatot jelent a felhasználókra nézve, ezért a redmondi konszern eltökélten küzd azért, hogy a digitális nirvánába küldje azt. "Munkám része az is, hogy a lehető leghamarabb nullára csökkentsem az Internet Explorer 6 piaci részesedését" - nyilatkozta a sajtónak Gavin. Két héttel ezelőtt pedig egy másik Microsoft-alkalmazott tette fel nyilvánosan azt a költői kérdést utalván a régi böngészőre, hogy "Önök meginnák a kilenc éves tejet?".
Hogy a szoftveróriás milyen eszközökkel szeretné leépíteni az IE6-ot, azt egyelőre nem lehet tudni. Most viszont biztosan bánja a Microsoft, hogy nem épített bele a böngészőbe egy önmegsemmisítő funkciót, ugyanis azzal egy csapásra megoldhatnák a problémát.