Adatvédelmi start-up céget vásárolt a Check Point

Kovács Attila, 2010. június 14. 10:04

Az internetbiztonság  terén tevékenykedő Check Point felvásárolta az adatbiztonsági terület egyik vezető magánvállalatát, a Liquid Machines-t (LM).

A cég termékei megvédik a különböző dokumentumokban tárolt szellemi tulajdont és az érzékeny információkat a jogosulatlan használattól, módosítástól, lopástól és az adatvesztéstől. Az adatvédelemre specializálódott LM a dokumentumtitkosítás, illetve a tartalombiztonság terén 12 már bejegyzett, illetve folyamatban lévő szabadalommal rendelkezik. A CP a jelen felvásárlásnak köszönhetően tovább bővíti széles körű adatvédelmi portfolióját.

A Check Point adatvédelmi stratégiájának fókuszában az adatok, azok teljes életciklusára kiterjedő védelme áll. A vállalat teljes körű merevlemez-titkosítása megvédi az elveszett vagy ellopott gépeken tárolt adatokat, a VPN használatával bármely hálózat biztonságos és titkosított kommunikációs csatornává alakítható, míg a nem rég bejelentett adatvesztéssel kapcsolatos védelmet nyújtó termékek meggátolják az érzékeny adatok kiszivárgását. Az Liquid Machines technológia részét képezi a Check Point jövőbeni termékcsomagjainak, és lehetővé teszi a dokumentumok biztonságos megosztását.

A Liquid Machines egy Egyesült Államokbeli vállalat, központja Walthamban (MA) található. A 2001-ben alapított cég piacvezető a vállalati jogosultságkezelés terén, ügyfelei között megtalálhatóak a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó, illetve közmű és ipari területeken működő Fortune 100 vállalatok.

Gil Shwed, a CP alapító vezérigazgatója szeint a Liquid Machines átvételének köszönhetően jelentősen bővül a CP adatvédelmi portfóliója. Véleménye: az LM a végpontok közti adatvédelem területén a legjobb technológiát kínálja és a Check Point biztonsági architektúra szerves részét fogja képezni.