Kapható az első 3 TByte-os HDD

Genda Csongor Zoltán, 2010. július 1. 20:01

A Seagate piacra dobta a világ első, 3 TByte kapacitású merevlemezes meghajtóját, amely a GoFlex Desk sorozat tagjaként került forgalomba.

A 3.5"-es külső winchesterrel a gyártó kifejezetten a nagy tárhelyet igénylő irodai és magánfelhasználókat célozza meg, főképpen az utóbbi fogyasztócsoport mutat nagy érdeklődést a nagyfelbontású filmek terjedésével az ilyen termékek iránt. Az új jövevényt USB 2.0-ás porttal szerelték fel, de felár ellenében USB 3.0-ás és FireWire interfésszel is kapható. A beépített Bridge csipnek köszönhetően a régi, 32 bites XP-rendszerek is kezelik a HDD-t, s kihasználják annak teljes kapacitását, ám a Mac OS X 10-4.6-os operációs rendszert és afölötti verziókat használók is rácsatlakoztathatják azt Apple-gépeikre. A telítettséget egy LED-lámpa jelzi, s a biztonságról is gondoskodott a gyártó, ugyanis fejlett Backup- és titkosítási technológiával érkezik a külső merevlemez.
Az Egyesült Államokban 250 dollár + ÁFA áron kapható a 3 terás eszköz, az Amazon európai üzlete 350 eurós végfelhasználói áron kínálja a HDD-t.