Beszáll az okostelefon-piacra az Intel?

Milkovits Gábor, 2010. július 17. 12:08

A TG Daily híroldal információi szerint Mike Bell, a Palm és az Apple korábbi alelnöke elszegődött az Intelhez azért, hogy mobiltelefonos hardverarchitektúrát tervezzen a cég számára.

Az Intel számára fájó pont, hogy a manapság oly sikeres okostelefonokban az ő csipjeik helyett energiatakarékossági okokból ARM-tervezésű processzorok dolgoznak. Az Intel által gyártott x86-os csipek ideálisak lehetnek ugyan a számítógépes használatra, ám nagyobb teljesítményükhöz magasabb energiaigény is társul, így nem szerelhetők mobilokba, legalábbis egyelőre. A csipgyártó azonban nyilván nem adja, fel, legalábbis ezt támasztja alá Bell felfogadása, akivel kapcsolatban egyébként az Intel szóvivője nyíltan kijelentette, hogy a cég CPU-in alapuló okostelefon-terveket fog majd kidolgozni a készülékgyártók számára.

Mike Bell legutóbb a Palmnál dolgozott alelnökként, ahol ő vezette a Pre és a Pixi okostelefonokat tervező csapatot. Korábban az Apple alelnöke volt, és komoly szerepet játszott az iMac-, az Apple TV- és az iPhone programokban is.