Információbiztonságban is élen jár a NEXON

forrás Prim Online, 2010. július 27. 13:59

Megszerezte az adatbiztonsággal kapcsolatos ISO 27001-es tanúsítványt a NEXON. A vállalat egy éves előkészítés után egy komplett Információbiztonsági Irányítási Rendszert vezetett be.

A NEXON szolgáltatásai keretében, illetve saját fejlesztésű szoftvereivel személyes adatokat kezel, így az információbiztonság fejlesztése a vállalat életében elsődleges szerepet játszik. A társaság eddig is kiemelt figyelmet fordított a biztonságra, most pedig nemzetközi szabványnak megfelelő Információbiztonsági Irányítási Rendszert vezetett be. A rendszer bevezetése során a cég felmérte, milyen veszélyek fenyegethetik a NEXON által kezelt információkat és eszközöket (például villámcsapás, betörés, vírustámadás). Ezután a feltárt kockázatok mentén számos lépést tett a lehetséges veszélyek kiküszöbölése érdekében, például tartalék szervereket telepített, új tűzfalrendszert alakított ki, illetve tovább szigorította a jelszavak használatával kapcsolatos gyakorlatot.

Audit bizonyítja az eredményességet


A NEXON a most bevezetett Információbiztonsági Irányítási Rendszert júniusban auditáltatta a DIGART International LTD.-vel, egy svájci székhelyű független szakértő vállalattal. A vizsgálat szerint a NEXON gondosan felmérte az információit fenyegető veszélyeket és azok ellen hatékony intézkedéseket vezetett be, így megfelelően tud reagálni a felmerülő biztonsági incidensekre. A vállalat az eredmény alapján megszerezte az ISO 27001-es tanúsítást.

„A NEXON sikeres üzleti vállalkozásként és jogkövető, társadalmi felelősséget vállaló piaci szereplőként nem hagyhatja figyelmen kívül az információbiztonság növekvő jelentőségét” – jegyezte meg Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezető igazgatója a tanúsítás kapcsán. – Eddig is szigorú informatikai és humánpolitikai előírások garantálták ügyfeleink adatainak biztonságát, az ISO 27001-es tanúsítvány azonban már egyértelműen bizonyítja, milyen jelentős erőfeszítéseket teszünk ezen a téren”- tette hozzá az ügyvezető.

Mi az az ISO 27001?


A piac igényeit is figyelembe vevő ISO 27001 nemzetközi rendszerszabványt a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) és a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) dolgozta ki annak érdekében, hogy a vállalatok információkezelési rendszereit egységes követelménynek megfelelően értékelhessék. A tanúsítvány követelményrendszere összhangban áll a minőségirányítási (ISO 9001) és környezetirányítási (ISO 14001) szabványokéval - a rendszerek a NEXON-nál is összehangoltan működnek. 

A NEXON által megszerzett ISO 27001 tanúsítás a vállalat teljes tevékenységére érvényes, így szoftverfejlesztésére, ügyfélszolgálatára, outsourcing-, illetve a nemrégiben bevezetett felhő alapú, hoszting szolgáltatására és teljes ügyfélkezelési folyamatára.