1 GHz-es Snapdragon CPU-val megújult a SE Xperia X10 mobil

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 11. 08:01

A Sony Ericsson kiadta Xperia X10 okostelefonjának újabb verzióját, amely egy igencsak gyors, 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon processzort kapott.

Az új készülék ezen kívül 4 colos érintőképernyővel, 8,1 megapixeles, autofókuszos, LED villanós, arc- és mosolyfelismerős kamerával, GPS-szel, valamint 8 GB fedélzeti memóriával lett felszerelve. A tartozék memóriakártya 8 GB-os, de akár 32 GB-ra is bővíthető. Említést érdemelnek még a Mediscape és a Timescape alkalmazások: előbbi egy helyrte gyűjti a telefonon lévő zenéket, fotókat, valamint a memóriakártyán tárolt vagy éppen az online elért multimédiás tartalmakat, amelyeket így egy kezelőfelületen lehet böngészni, illetve a hálózaton megosztani. A Timescape kommunikációs alkalmazás automatikusan, időrendben rendszerezi a felhasználó hívásait, üzeneteit, illetve netes üzenetváltásait, így zavartalanná és egyszerűvé téve a kapcsolattartást.

Az új Sony Ericsson Xperia X10 először Amerikában lesz kapható még augusztusban az AT&T-től, előfizetéssel 150 dolláros induló áron. A nemzetközi forgalmazás őszre várható.