Új böngészővel bővül a Microsoft browserválasztó ablaka

Genda Csongor Zoltán, 2010. augusztus 24. 18:16

Holnaptól egy újabb böngészőt is felajánl majd a felhasználóknak a Microsoft browserválasztó ablaka, ezúttal egy német fejlesztésű termékkel bővül a paletta.

Az Opera kezdeményezéséből indult kartellügyi eljárásban alulmaradt a redmondi konszern az Európai Unióval szemben, és a versenyhivatal elrendelte, hogy a redmondi konszern nem telepítheti fel csupán saját böngészőszoftverét a Windowsra, így újabban már a konkurens programokat is fel kell kínálja a felhasználóknak. Szerdán azonban aktualizálja a böngészőlistát a szoftveróriás, és egy új browsert, az Iront is beépíti a dobozba. A Microsoft az Srware németországi cég szoftverének 5.0.382-es verzióját fogja integrálni a választóablakba, amely egy Chrome-alapú alkalmazás, a Google megoldásától viszont az különbözteti meg, hogy ez nem kémkedik az internetezők után.

Jelen pillanatban összesen 12 böngésző közül választhatnak a Windows-felhasználók, melyek között ott található többek között a Safari, a Firefox, a Chrome, az Opera és az Internet Explorer, a többi szoftver pedig csupán kis piaci részesedéssel bír.

A német fejlesztő cég viszont óriási sikernek tartja a Windows-menübe való bekerülést, s bízik a szoftver ismertségének a növekedésében.