A Microsoft temeti az iPhone-t és a Blackberryt

Milkovits Gábor, 2010. szeptember 12. 16:07

Sajátos módon ünnepelte a Microsoft a Windows Phone 7 mobilszoftver elkészültét, a csapat ugyanis látványos jelképes temetést rendezett a rivális iPhone és Blackberry készülékeknek a cég redmondi telephelyén.

A felvonuláson más látványos mozgó standok mellett két ravatalt is készítettek a dolgozók, melyeken az Apple iPhone és a RIM Blackberry készülékeinek nagyméretű műanyag/papírmasé modelljeit helyezték el. Az eseményt a stáb amolyan családias hangulatú belső ünnepségnek szánta, nem pedig a nyilvánosságnak, azonban a róla készített fotókat valaki feltette a Flickr képmegosztó oldalra. A Microsoft éppen ezért közleményt adott ki, amelyben kihangsúlyozta, hogy a képek publikálása nem hivatalosan történt.

A Pocket-Lint híroldal értesülése szerint az új mobiltelefonos operációs rendszer hivatalos bemutatójára fényes külsőségek között kerül majd sor október 11-én New York-ban, az interneten pedig világszerte követhető lesz az esemény. Maguk a készülékek viszont csak október vége felé kerülnek majd forgalomba. A Microsoft az év eleji Mobile World Congress 2010 eseményen jelentette be, hogy egy teljesen új mobiltelefonos operációs rendszeren dolgozik Windows Phone 7 néven, amellyel az Apple iOS-hez és a Google Android-hoz hasonlóan, elsősorban a hétköznapi felhasználók igényeihez és a ma divatos érintőképernyős mobilokhoz fog igazodni. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az új platform nem lesz kompatibilis az üzletembereket célzó, korábbi Windows Mobile verziókkal. Mivel ezek előnye éppen a visszamenőleges kompatibilitás volt, a Microsoft jobb híján meghatározatlan ideig párhuzamosan továbbfejleszti, illetve támogatja a Windows Mobile 6 platformot is.