Fenntarthatóságból jelest kapott a SAP

Farkas Miklós, 2010. szeptember 16. 11:02

A leginkább fenntartható szoftvercégként nevezte meg a Dow Jones Sustainability Indexe az SAP vállalatot.

E szektorban harminc céget vizsgáltak meg globálisan a szakértők húszféle szempont szerint. A húsz kategóriából az SAP tizenegyben ért el első helyezést, így az iparág legjobbjának számít pl. a humán tőke, az ügyfélkapcsolat menedzsment, és az innovációk kezelése területein is. A leginkább fenntartható szoftvercég minősítést immár negyedik éve, folyamatosan éri el ezen a listán a mintegy 50 000 embert foglalkoztató, németországi központú vállalat.

Az elmúlt években több hasonló rangsor is elismerte az IT-vállalat erőfeszítéseit. Ezek közé tartozik a Global 100 lista a leginkább fenntartható vállalatokról, az FTSE4Good index és a Global Challenges Index is. Ezen eredményeket az egyes kulcspiacokon szerzett díjak szintén megerősítik: a Business Watch magazin a szoftvercég kínai leányvállalatát az 50 legzöldebb cég egyikeként jelölte meg, míg Németországban a leginkább fenntartható stratégiájú vállalati cím döntőseként várja ennek odaítélését az SAP.

A cég 2010-től immár negyedévenként frissíti a legfőbb adatokat az online fenntharthatósági jelentésében. Itt például régiónként nyomon követhető a vállalat szén-dioxid kibocsátása, mely 2010. második negyedévében a hazánkat is tömörítő EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) 62 000 tonna volt.