Két év múlva jön a Windows 8

Milkovits Gábor, 2010. október 25. 07:39

A Microsoft holland weboldalán azt az információt tette közzé, hogy a következő generációs Windows operációs rendszer nagyjából két év múlva kerül majd kiadásra.

A hír egy olyan blogbejegyzés végen jelent meg, amelyben a szoftvercég munkatársai a Windows 7 első születésnapját ünnepelték, így tulajdonképpen elmondható, hogy a Win 8 kiadására az előző operációs rendszeru tán 3 évvel kerül majd sor. A 2012-es dátum egyébként eddig is valószínűnek tűnt, mivel a microsoftos szervercsapat ezt az évet jelölte meg a következő Windows Server megjelenési dátumaként, márpedig a cég szerverszoftvere mindig röviddel a PC-s rendszert követően szokott kijönni.

A Microsoft egyelőre meglehetősen szűkszavú a Windows 8-cal kapcsolatban: annyit azért tudni lehet, hogy az Apple iOS-hez, illetve hamarosan a Machez hasonlóan lesz hozzá online alkalmazásbolt, illetve igyekeznek tovább javítani a betöltési időn és az energiatakarékosságon is. Emellett a Microsoft arra is ígéretet tett, hogy megpróbálják egy kicsit testre szabhatóbbá tenni a Windowst, hogy a PC-gyártók jobban megkülönböztethessék termékeiket a konkurenciától. Ennél többet egyelőre nem nagyon lehet tudni a szoftverről, mindenesetre Steve Ballmer vezérigazgató nemrég úgy nyilatkozott, hogy a következő Windows a társaság eddigi egyik legkockázatosabb vállalkozása lesz.