3D az iPhone-ra a Hasbrótól

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 9. 15:57

A Hasbro elkészítette 3D-s alkalmazásból és speciális néző egységből álló termékének prototípusát, így az iPhone-on is elérhető lesz a háromdimenziós élmény.

Az Egyesült Államok második legnagyobb játékgyártója nagy lehetőséget lát az iPhone-ban, olyannyira, hogy ők is szeretnék a maguk részét kihasítani az Apple telefonjának rendkívüli sikeréből. A Hasbro a háromdimenziós élmény megteremtését célozta be, szoftverük először a megfelelő formába alakítja a kívánt tartalmat, majd a 3D-s nézegető eszköz következik, így áll össze a végső kép. Felmerül a kérdés, hogy egy ilyen bumfordi eszköz, mely nem igazán nevezhető szemüvegnek, mennyire lesz népszerű. A cég szerint valós igényt szolgál ki, mivel nem csak filmek, de képek és egyéb videók, utazási felvételek átalakítására is használható.

A leginkább távcsőre emlékeztető nézőalkalmatosságot egyébként nem csak felnőttek, de gyermekek számára is használható kivitelben készítik el, és a termék ára is kedvező lesz, mindössze 30 dollár körül mozog majd. Jelenleg a prototípus csiszolgatásánál és a sorozatgyártásra történő felkészítésénél tartanak, a végleges formában, a boltokban kapható termék a tervek szerint jövő év tavaszára várható, és a My3D nevet fogja viselni.