Tizenegy magyar cég a müncheni Electronica kiállításon

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 10. 13:16

Tizenegy magyar elektronikai cég mutatkozik be mintegy 100 négyzetméteren november 9-12. között Münchenben az Electronica 2010 kiállításon - közölte az ITD Hungary.

A magyar kiállítók a standokon "high tech" termékeket mutatnak be, köztük látható az árvizek és egyéb rendkívüli események feltérképezéséhez használatos, energiatakarékos robotrepülőgép, valamint az űrkutatási programban is használható vezérlő eszköz.

 Az ITD Hungary közölte: a magyar cégek bemutatkozási lehetőségének segítésével az ügynökség célja, hogy a sikeres iparág gyarapodjon, és a külföldi tőke bevonásával, illetve az export továbbfejlesztésével a vállalkozások hozzájáruljanak további munkahelyek megteremtéséhez.

 Az elektronikát az ITD Hungary kiemelt ágazatként kezeli, az elmúlt másfél évben számos szakmai programot szervezett a szektor számára, és részvételi lehetőséget biztosított rangos kiállításokon, köztük a dubai GITEX, a hannoveri CEBIT, vagy schenzeni China Hi-Tech Fair szakvásáron.

 Magyarországon az elektronikai ipar nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ágazat. A magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) 2010. augusztusban kiadott, az iparágat elemző állásfoglalása szerint Magyarországon az elektronikai ipar a legfontosabb GDP-termelő és exporttényező, az előbbiből 15 százalékkal, az utóbbiból 33 százalékkal részesült. A szektor közvetlenül több mint 92.000 embert foglalkoztat, közvetve pedig számos további munkahelyet teremt, valamint áttételesen támogatja a hazai kis- és közepes vállalkozásokat - közölte az ITD Hungary.