25 százalékkal gyorsabb, új SSD-k

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 14. 08:20

Az SSDNow V+ vezérlőjét továbbfejlesztették, ami 25 százalékos sebességnövekedést is jelenthet a korábbi V+ SSD-kkel szemben.

Épp a vállalatok igényeihez szabták az új SSDNow V+ 100 termékcsaládot. A sebességnövekedés csak az egyik előnye az új vezérlőnek. A fejlettebb megoldás összességében hatékonyabb adatátvitelt produkál. A Kingston tesztjei szerint - soros adatírás és olvasás esetében - a meghajtó képes 230 MBps olvasási és 180 MBps írási sebesség elérésére. A tároló az ismétlődő adatokat folyamatosan figyeli és törli is flash memóriából így csökkentve a terhelést. A szemétgyűjtő szolgáltatás ezzel az élettartamot és a teljesítményt is növeli.

A termékpaletta új tagja a 96 GB tárterületű változat, ami a különböző felhasználói igényeket figyelembe véve született, talán ez a sorozat legjobb ár-érték arányú tagja. A V+ sorozat képes a Windows 7, A Windows Vista és az XP rendszerrel is együttműködni, de a hetes TRIM technológiája az, ami az optimális működést jelenti számára. A Windows 7 új technológiája a meghajtón az adatokat úgy kezeli, hogy az SSD élettartamát maximális szinten tartva a lehető legnagyobb sebességet érjen el rajta.

A V+ 100 sorozat tagjai: 64 GB, 96 GB, 128 GB, 256 GB és az 512 GB kapacitású változatokban érhetők el. Az új V+ 100 lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy kedvező költségekkel térjenek át és azonnal élvezni és hasznosítani tudják a megnövekedett teljesítmény nyújtotta előnyöket. A Kingston 2,5 colos SSD meghajtói beépíthető bármilyen 2,5" vagy 3,5" SATA meghajtó helyett vagy mellé, a beépítéshez szükséges kiegészítő keret külön vagy ún. Bundle csomagban megvásárolható. Jó megoldás az operációs rendszer SSD-re telepítése, ekkor a bootolási- valamint a program betöltési idő drasztikusan lerövidül, de járható út az is, ha fájltárolásra használjuk.