Lady Gaga és Alicia Keys távozik a Twitterről és a Facebookról

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 28. 19:40

Közismert popszemélyiségek szakítják meg jelenlétüket a közösségi oldalakon, hogy a keletkező űrrel felhívják rajongóik figyelmét jótékonysági akciójukra.

Gaga, Justin Timberlake, Usher, Keys szerdától nem lesznek elérhetők saját közösségi oldalukon, a kérdéses naptól távoznak többek között a Twitterről és a Facebookról is. A bejelentéssel a Digital Life Sacrifice kampány részeként távolmaradásukkal próbálják a figyelmet közösen képviselt ügyükre koncentrálni. A HIV/AIDS kezdeményezés lényege, hogy aki csatlakozik, jó eséllyel fejenként egy-egy gyermeket ment meg a világ szegényebb részein, főként Afrikában és Indiában.

A hírességek azért jutottak ki egy ilyen radikális akcióhoz, mert nem elégedettek a sokami9lliós rajongói bázis hozzájárulásaival. A távolmaradási akció addig tart, míg nem gyűlik össze 1 millió dollár. A jelenlét szüneteltetése várhatóan valóban azonnali hatást vált ki, hiszen csak Keys-t egyedül 2,6 millióan követik a Twitteren. A legnagyobb hatással várhatóan a YouTube, Twitter és Facebook rekorder Lady Gaga távolmaradása lesz, hiszen a hírességnek 7,2 millió Twitter követője és több, mint 24 millió Facebook rajongója van.