Acer: hiány várható okostelefonokból

Milkovits Gábor, 2010. december 4. 16:31

A tajvani Acer szerint hiány lesz okostelefonokból a kulcsfontosságú év végi bevásárlószezonban, mivel a teljes piacon gondok vannak az alkatrészellátással.

A piackutatók szerint a tavalyi eladásoknak legalább a duplája lenne várható az idén, a fokozódó kereslet miatt azonban kezd hiány kialakulni a különféle alkatrészekből, például kijelzőkből. Mindez azért van, mert a gyártók korábban nem számítottak ekkora növekedésre az okostelefonok piacán, az alkatrész-beszállítók pedig csak óvatosan növelik a termelést a válság után. Minderről Aymar de Lencquesaing, az Acer mobilrészlegének igazgatója beszélt a Reuters-nek.

Az Acer tavaly a világ második legnagyobb PC-gyártójává küzdötte fel magát, megelőzve a Dell-t, idén pedig megjelent saját termékeivel a mobilpiacon is. De Lencquesaing erről azt nyilatkozta, hogy 2010-ben még csupán szűk 1 millió okostelefon eladásával számolnak, ami a globális eladásoknak csupán fél százalékát teszi ki. 2014-re viszont a piac 6 százalékát szeretnék megszerezni, ami mostani forgalom mellett 30 millió készülék értékesítését jelentené. A jelenlegi Android mobilok mellett az Acer Windows Phone 7 telefonokat is tervez forgalmazni, illetve de Lencquesaing szerint érdekli őket a Nokia és az Intel új MeeGo platformja is.