Ha rövid az USB kábel

Kiss Ádám Zoltán, 2010. december 12. 08:57

Nem ritka eset, hogy nem elég hosszú két eszköz között az USB kábel, a toldás nagyobb távolságokra is megoldható, egy apró aktív egységgel.

Akkor toldjuk meg. De 5 m fölé menve már meglepetések érhetnek: vagy működik a dolog vagy nem. A küszködés és a kísérletezés helyett menjünk biztosra és használjunk aktív USB hosszabbítót, így akár az 50 m sem lesz lehetetlen távolság.

Az apró, de annál praktikusabb dolgok azok, amelyeket nem veszünk észre. Sokan küszködnek azzal, hogy az USB nyomtató nem fér a gép mellé, vagy a media centert állandóan a géphez kell cipelni, ha másolni akarunk rá. Sokkal kényelmesebb, ha az USB kábelt "meghosszabbítjuk", de 5 méter felett már kétes az eredmény.

A rohangálás és az íróasztal környezetének átrendezése helyett egyszerűbb, ha egy aktív USB toldót állítunk hadrendbe. Az aktív kábel biztosan kiváló kapcsolatot létesít 5 és 10 méteres távolságban is. Az egyik Delock USB Extender Cat.5e kábellel akár 50 m áthidalására is képesek leszünk, bár ekkora távolságban csak az 1.1-es szabványt tudjuk használni.