Megkezdte működését az Apple Mac App Store online áruháza

forrás Prim Online, 2011. január 7. 11:38

Az online áruház induló kínálatában ezernél is több ingyenes és megvásárolható alkalmazás található. A Mac App Store a Mac OS X rendszeren is elérhetővé teszi az App Store szolgáltatás használatát. A programok az iTunes-fiók használatával vásárolhatók meg, letöltésük és telepítésük pedig egyetlen lépésben történik. A Mac App Store alkalmazást a SnowLeopard operációs rendszer felhasználói a Mac OS X rendszer 10.6.6-os verziójának részeként tölthetik le az Apple szoftverfrissítési szolgáltatásában.

A Mac App Store többek között a következő kategóriákban kínál alkalmazásokat: oktatás, játékok, grafika és dizájn, életstílus, hatékonyságnövelő alkalmazások és segédprogramok. Az áruházban a felhasználók böngészhetnek az új és figyelemre méltó alkalmazások között, megismerhetik a legnépszerűbb trendeket és a Mac App Store szakértőinek kedvenceit, kereshetnek kategóriák szerint, megtekinthetik a legnépszerűbb ingyenes és megvásárolható alkalmazások toplistáit, valamint felhasználói értékeléseket, ismertetőket is olvashatnak.

Az áruház teljes egészében új és már ismert, népszerű Mac-alkalmazásokat egyaránt kínál. A felhasználók többek között olyan fejlesztők munkáiból válogathatnak, mint az Autodesk, az Ancestry.com vagy a Boinx. Az Apple népszerű iLife ’11 programcsomagjának alkalmazásai – az iPhoto képkezelő, az iMovie videokezelő és a GarageBand zenei szoftver – egyenként 11,99 euróért tölthetők le a Mac App Store kínálatából. Az iWork csomag programjai pedig – a Pages szövegszerkesztő, a Keynote prezentációkészítő és a Numbers táblázatkezelő alkalmazás – egyenként 15,99 eurós áron vásárolhatók meg. Az Aperture 3, az Apple hatékony képszerkesztő és képfeldolgozó alkalmazása 62,99 eurós áron szerezhető be az áruházból.

Miképp azt az iOS készülékek esetében már megszokhattuk, az Apple kereskedelmi árrése 30%, a fejlesztők a beérkezett vételár 70 százalékát kapják meg.

A Mac App Store eléréséhez töltse le a Mac OS X rendszer 10.6.6-os verziófrissítését, vagy keresse fel az apple.com/mac/app-store oldalt.