Kecskemét minden oktatási intézményében van már digitális tábla

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 12. 09:31

Az Európai Unió által támogatott pályázaton Kecskemét 350 millió forintot nyert, melyből a város alap- és középfokú oktatási intézményei részére számítástechnikai eszközöket vásároltak; így december végéig minden oktatási intézmény kapott digitális táblát is - közölte Mák Kornél alpolgármester kedden az MTI-vel.

Kecskemét önkormányzata 2010-ben a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében elnyert támogatásnak köszönhetően több mint 250 digitális táblát és további több mint 500 hordozható számítógépet vásárolt, melyeket december végéig kellett üzembe helyezni - mondta az oktatásért felelős alpolgármester.
Mák Kornél az oktatás fejlesztése szempontjából kiemelkedőnek nevezte a pályázatot, melyhez az önkormányzatnak 10 százalék saját forrást kellett biztosítania. Egy évtizeden belül a virtuális világra épül az oktatási rendszer, ezért a digitális oktatás lehetőségeit erősíteni kell - hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus. Mák Kornél szerint, a digitális tábla projektorral és számítógéppel összekapcsolva a legkorszerűbb szemléltetési, oktatási eszköz a diákok számára, amelyen keresztül számot adhatnak tudásukról is. Az alpolgármester leszögezte: intézményenként 5-6 táblát tudtak felszerelni és további fejlesztéseket terveznek. Mák Kornél beszámolt arról, hogy az intézményeknek átadott 500 hordozható számítógépet csak oktatási célra használhatják a pedagógusok és a diákok. A legtöbb eszköz informatikai szaktanterembe került – fűzte hozzá. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy a táblákat örömmel fogadták az intézményekben, használatukat a pedagógusok egy 10 órás tanfolyam keretében tanulták meg.