Új HP minden egyben PC-k állítható érintőképernyővel

Széll Zoltán, 2011. február 12. 17:23

A HP bemutatta az első olyan érintőképernyős minden egyben (AIO) asztali PC-ket, amelyeknek a képernyője maximum 60 fokkal hátrahajtható. Ez a képesség a felhasználóknak lehetővé teszi, hogy a képernyő pozícióját mindig az igényeiknek legjobban megfelelő szögbe állítsák.

Az új TouchSmart610 Consumer PC és a HP TouchSmart 9300 Elite Business PC ezt a képernyőkezelési megoldást kínálja a felhasználóknak, hogy munkájukat akár hosszú időn keresztül is a lehető  legkényelmesebben végezhessék.

Mind a HP TouchSmart610 Consumer PC, mind a HP TouchSmart 9300 Elite Business PC 23 hüvelykes HD képernyőt tartalmaz, amely 5-fokonként maximum 60 fokig dönthető. A LED hátoldali megvilágítású LCD képernyő optimális látószöget támogat akkor is, amikor megdöntjük azt, mig a fejlett többérintő-technológia a pontos kezelést teszi lehetővé.

Az új minden egyben (AIO) HP TouchSmart PC-k nagy előnye, hogy kevés helyet foglalnak el az asztalon és ezért akár otthoni, akár irodai környezetben jól használhatók, elegáns, formatervezett kivitelükkel jól illeszkednek a szoba vagy az iroda bútoraihoz.

Az új szoftverek és a Beats Audio hangrendszer személyre szabható szórakozást biztosítanak a felhasználóknak. A HP TouchSmart szoftver legújabb változata a HP ToucSmart610 Comsumer PC-t, könnyen használhatóvá és nagyon komfortossá teszi. Megengedi a böngészést a weben, a fényképek szerkesztését, vagy a hozzáférést a szociális hálózatokhoz.

A HP TouchSmart610 Consumer PC egyik legfontosabb jellemzője a Beats Audio. Ezt a nagy teljesítményű technológiát a HP és a Beats (Dr. Dre) közösen fejlesztettek. A Beats Audio a felhasználóknak megengedi a zene hallgatást fejhallgatón vagy hangszórokon keresztül stúdió minőségben. Ennek a modellnek egy további fontos jellemzője még az új HP LinkUp alkalmazás, amely a felhasználóknak megengedi, hogy asztali PC-jüket vezeték nélkül csatlakoztathassák a noteszgépükhöz egy otthoni hálózaton keresztül.

A HP TouchSmart 9300 Elite Business PC a HP nagy teljesítményű érintőtechnológiát a lényeges üzleti technológiákkal kombinálja.

A HP TouchSmart 9300 hatalmas számítási teljesítményét  a második generációs Intel Core processzorok biztosítják. Az új AIO asztali PC max. Intel Core i7-2600 (3,40 GHz, 8 MB L3, 4 mag) processzort, Intel H67 lapkakészletet, maximum 16 GB, kétcsatornás 1333 MHz DDR3 SDRAM memóriát, maximum 1 TB-os SATA (7200 rpm) merevlemezes meghajtót, maximum 160 GB-os SSD meghajtót, vagy maximum 320 GB-os (7200 rpm) SATA SED tárolót, slicc betöltésű  Kék-sugár optikai meghajtót, ATI Radeon HD 5450 (1 GB VRAM) vagy NVIDIA GeForce GT 425M (1 GB VRAM) garfikus kártyát, 7x USB 2.0 kaput, mikrofon bemenetet, IR-Emitter infra-kimenetet (csak w/TV vevő esetén), TV Coax csatlakozót (csak w/TV vevő esetén), 6 az 1-ben kártyaolvasót, 23 hüvelykes, széles, WLED hátoldali megvilágítású BrighView LCD képernyőt, 1x Realtek 8111EDL 10/100/1000 Ethernet csatolót, 802,11 b/g/n vezeték nélküli modult, PCIe Mini vezeték nélküli határfelületet (opció), Bluetooth vezeték nélküli modult (opció), HD hangrendszert, integrált nagy teljesítményű 2.0 hangszórókat, integrált „kétmikrofon” tömböt, 2 megapixeles full HD webkamerát és előre telepített Windows 7 Professional 32-bit vagy Windows 7 Professional 64-bit operációs rendszert tartalmaz.

A HP ToucSmart610 Consumer PC már kapható az Egyesült Államokban 899,99 dolláros induló áron. A HP TochSmart 9300 Business PC az Egyesült Államokban előreláthatóan májusban lesz kapható.