Új HP minden egyben PC kis üzleti vállalkozások részére

Széll Zoltán, 2011. március 15. 10:10

A HP a kis üzleti vállalkozások részére bevezette a 20 hüvelykes képernyőt tartalmazó helytakarékos és olcsó egybeépített (AIO - azaz All In One) PC-t, az Omni Pro 110 modellt.

A HP Omni Pro 110 AIO PC kimondottan a kis üzleti vállalkozásokra öszpontosít. Az új masina a hagyományos torony PC-t monitorral kombinálja. Ez a megoldás csökkenti a számítógép helyfoglalását az asztalon és a felhasználóknak egyszerű, helytakarékos konstrukciót kínál.

Az üzleti felhasználók választhatnak az Intel Pentium vagy Intel Core 2 Duo processzorok közül, amelyeket az Intel  G41 Express lapkakészlet támogat. A HP Omni Pro 110 AIO PC 4 GB DDR3 SDRAM memóriával és maximum 1 TB kapacitású merevlemezes meghajtóval lesz kapható.

Az AIO masina a fentieken kívül még  tálcabetöltésű „SuperMulti LightScribe” DVD-író optikai meghajtót, 6 az 1-ben kártyaolvasót (a hordozható adatok gyors és könnyű hozzáféréséhez), HP vezeték nélküli LAN802.11b/g/n  modult és1x1 minikártyát (opció) tartalmaz.

A HP Omni Pro 110 AIO PC előre telepített 60 napig ingyenesen használható Norton Internet Security szoftverrel kerül forgalomba, de a HP - opcióként - saját fejlesztésű „kis üzleti” biztonsági vezérlőmodulokat is kínál. Az „Energy Star” minősítésű modellekhez opcionális „HP Power Assistant” szoftver is kapható, amely támogatja a PC energiatakarékos működését.

A HP a HP Omni Pro 110 AIO PC-re nem telepít előre operációs rendszert. A felhasználók a FreeDOS, a Windows 7 vagy a RedFlag Linux (a Linux operációs rendszer kínai, nyílt forráskódu változata) operációs rendszerek közül választhatnak.

A HP Omni Pro 110 AIO PC még ebben a hónapban kapható lesz a HP weboldalán keresztül. A gép induló ára egy év garanciával 639 dollár.