Microsoft Pinpoint: magyar nyelvű online piactér

forrás Prim Online, 2011. március 21. 10:30

Megnyílt a Microsoft Magyarország Pinpoint elnevezésű online piactér-szolgáltatása. A virtuális piactéren a Microsoft technológiát alkalmazó minősített informatikai cégek különböző szempontok szerint szűrhető listája, az általuk kínált Microsoft termékek, megoldások és szolgáltatások legnagyobb gyűjteménye érhető el. A Pinpoint segítséget nyújthat a közbeszerzés szereplőinek is, mivel a Microsoft megújított partner-minősítő eljárásának következtében várhatóan módosítják majd a közbeszerzési tendereken induló informatikai cégekkel kapcsolatos kritériumokat is.

Az online piactéren a Microsoft partnerei a cégbemutatókon túl ismertethetik az általuk kínált termékeket és szolgáltatásokat – az ügyfelek pedig egyszerűen kereshető felületen, szűrők segítségével találhatják meg a számukra legmegfelelőbb partnercégeket, szolgáltatásokat vagy informatikai szakértőket. A magyar Pinpoint indulásakor több mint 400 Microsoft partner adatait tartalmazta az adatbázis, amelyből a weboldal látogatói kompetenciák, megoldások és szolgáltatások alapján választhatnak.

Az érdeklődők világszerte már több mint 7000 szoftveres alkalmazás és mintegy 30000 Microsoft technológiai szakértő cég közül választhatnak. A listán szereplő partnerek korábbi és jövőbeni ügyfelei megoszthatják tapasztalataikat, így a későbbiekben az ügyfelek értékelései és minősítései is segítik a legmegbízhatóbb partnerek, valamint az adott üzleti igény kielégítésre leginkább megfelelő szoftverek és megoldások kiválasztását.