Egyszerű PC távfelügyelet és biztonság kis- és nagyvállalatoknak

forrás Prim Online, 2011. március 26. 09:57

A Microsoft bemutatta a PC-k és egyéb számítástechnikai eszközök hatékony kezelését segítő megoldásait, a Windows Intune-t, a System Center Configuration Manager 2012 Beta 2-t és a Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) következő verzióját. A számítógépek menedzselését a felhőbe vivő Windows Intune, hazánkat is beleértve, 35 országban érhető el mától. Segítségével egyetlen, internetre kötött gépről gyakorlatilag bárhonnan kezelhető egy szervezet összes számítógépe.

A Windows Intune legfőbb előnyei:


System Center Configuration Manager 2012


A System Center Configuration Manager 2012, a Microsoft konfiguráció-menedzsment megoldásának következő verziója a http://www.microsoft.com/systemcenter/cm2012 weboldalon érhető el. A termék legfontosabb újdonsága, hogy a rendszergazdák most már nemcsak az egyes PC-k és eszközök, hanem a felhasználók szemszögéből is képesek lesznek biztosítani az egységes felhasználói élményt. Ezentúl a technológia révén csökkenthetők a desktop és mobil eszközök üzemeltetési költségei, és könnyebbé válik a heterogén, mobil, fizikai és virtualizált alkalmazások egy megoldásban való egységesített kezelése.

Microsoft Desktop Optimization Pack

A Microsoft Desktop Optimization Pack hamarosan érkező következő verziója tartalmazni fogja a Microsoft BitLocker Administration and Monitoring (MBAM) és a Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset (DaRT) béta állapotú frissítéseit. Az MBAM leegyszerűsíti a BitLocker telepítését, javítja a megfelelőséget és a jelentéskezelést, miközben a kulcsfontosságú visszaállítási folyamatok egyszerűsítésével csökkenti a támogatási költségeket. Az ügyfelek a http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=208999 weblapon regisztrálhatnak a béta verziójú alkalmazásra.

A DaRT frissített verziója tartalmazni fogja a távirányítású munkafolyamatok létrehozásának és a hálózatról vagy USB-meghajtóról való rendszerindításnak a lehetőségét a visszaállítási eszközök használata érdekében. A béta verzióra, amely várhatóan áprilisban érkezik, az érdeklődők a http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=213952 weboldalon jelentkezhetnek.