Toshiba StorE ALU: akár 2 TB USB 3.0-val

forrás Prim Online, 2011. március 31. 09:39

Az új StorE ALU 2S külső merevlemez USB 3.0 csatolófelülettel gyors, akár másodpercenként 5 Gigabit sebességű adatátvitelre képes, és elegendő tárolókapacitást biztosít a hatalmas multimédiás gyűjtemények tárolásához. A StorE ALU 2S 2011 második negyedévétől vásárolható meg Magyarországon.

USB 3.0 technológia a gyorsabb adatátvitelért
A különböző multimédiás tartalmak (mint videók, filmek, zenék) folyamatos fejlődése és a korábbiaknál professzionálisabb minősége együtt jár a fájlok méretének növekedésével is. Ezért egyre több felhasználó igényli az olyan megbízható külső merevlemezeket, amelyek nagy tárolókapacitással rendelkeznek. A nagy tárhely mellett azonban már egyre jelentősebb szempont a gyorsabb adatátvitel is. A StorE ALU 2S is rendelkezik USB 3.0 porttal, amely akár másodpercenként 5 Gigabites adatátviteli sebességet biztosít. Ez a csúcstechnológiát képviselő merevlemez azonban a csak USB 2.0 csatlakozóval rendelkező számítógépekkel és perifériaeszközökkel is kompatibilis.

Mobil és otthoni használatra is
A StorE ALU 2S termékcsaládba is tartoznak 2,5" méretű, akár 1 TB tárhellyel rendelkező merevlemezek. A nagy kapacitású eszközök áramellátása USB-kábelen keresztül történik, kis tömegük és méretük pedig tökéletessé teszik őket a mindennapi, mobil használatra. Azonban a StorE ALU 2S termékcsaládba 3,5" méretű merevlemezek is tartoznak, amelyek akár 2 TB kapacitással ideálisak állandó otthoni vagy munkahelyi használatra. Elsősorban azoknak a felhasználóknak készültek, akik hatalmas videó-, zene-, illetve fényképgyűjteménnyel rendelkeznek, és ehhez kivételes tárolókapacitásra van szükségük.

Stílusos, elegáns, strapabíró ház
A fémháznak köszönhetően az új külső merevlemez nagyon megbízható és strapabíró. A StorE ALU 2S fekete és ezüst csiszolt alumíniumházban kapható.