Az Apple bíróságon akarja megállítani az iPad, iPhone másolását

forrás Prim Online, 2011. április 19. 16:01

Az iPad2 bejelentésekor Steve Jobs még a gyorsaságot és az innovációt tartotta az utánzás elleni legjobb védekezésnek, bár feltehetően már akkor is a Samsungra gondolt, amikor ezt mondta: "Most versenytársaink kezdhetik elölről: mire lemásolták az iPad-et, mi megint egy nagyot léptünk előre, újra van egy generációnyi fórunk". Persze ha a piac ezt a fajta védekezést nem díjazza kellőképp, akkor vannak más eszközök is: a Samsung ellen az Apple múlt pénteken egy szabadalmi bírósági keresetet is benyújtott, és a Motorolát is másolással vádolja.

 

Beadványában az Apple mindenek előtt a tavaly év végén bemutatott Samsung Galaxy Tab kapcsán veti fel bizonyos szabadalmak megsértését, míg a Samsung Galay S telefon esetében elsősorban a designt nehezményezi, miszerint az "épp úgy néz ki, mint egy iPhone".

 

Az Apple szóvivője, Kristin Huguet, a szabadalmi eljáráshoz fűzött kommentárjában már a Motorola Xoom-ot is megemlítette, mivel szerinte nincs érdemi különbség a különféle androidos táblagépek között, egy kaptafára - konkréten az iPad mintájára - készültek. Szerinte ez nem egyszerűen a technológia követése, hanem "kirívó másolás".