Kindle: bank-kártya leolvasó lesz az e-bookból?

forrás Prim Online, 2011. május 23. 07:33

Az e-könyves világ a Nook tablet bemutatóját várja, május 24-én kedden lesz a debütálás. Már csak néhány órát kell várni és lehull a lepel az új koncepciót képviselő e-könv-olvasó titkairól.

A Kindle újdonságainak megismeréséhez további türelem szükséges. A várakozások óriásiak, miután felröppent a hír: az e-readerbe bank-kártya leolvasót épít be az Amazon. A híresztelést ugyan nem erősítette meg a gyártó, de a jól értesült eBooknewser (www.mediabistro.com/ebooknewser) portálon a közlés hatására máris gördülékeny vita alakult ki a további fejleményekről és lehetséges hatásairól.

A lényeg az: ha a Kindle, mint mobil kártyaleolvasó szerkezet is szolgálna, milliók válhatnak új partnerekké egyes Amazon által preferált kereskedelmi láncoknál, illetve potenciális viszonteladókká is fejlődhetnek a Kindle tulajdonosok.

Fogyasztói szempontból az lehet a Kindle használó előnye, hogy sokkal olcsóbban juthat megszokott árucikkeihez. Üzleti oldalról az lehet a vonzó, hogy a hálózaton belül megindulhat az egyedi termékek, termékcsaládok értékesítése, abszolút exkluzív alapon. Azaz csak a Kindle-tulajdonosok férhetnek hozzá egyes produktumokhoz.

Mégis ekkora potenciálról van is szó? Néhány adat:


A híresztelés fogadtatása egyébként nem egyértelműen pozitív. Sokan érvelnek azzal, hogy ez nem lenne más, mint egyszerűen egy mobiltelefonos fizetés, és az sem igazán siker, nem terjed a várt mértékben.

További részletek: Könyvkonnektor blog