Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

forrás Prim Online, 2011. július 18. 17:42

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül. Ez több mint elegendő ahhoz, hogy a távoli tárgyak tűélesen és részleteikben is lenyűgözően jelenjenek meg a felvételeken, mintha távcsövet csatlakoztattunk volna a kamerához.

A DCR-SX21E emellett számos intelligens funkciót kapott, hogy a home videók végre igazán profinak tűnjenek. A SteadyShot képstabilizáló rendszer biztosítja a rázkódásmentes, tiszta képeket kézi felvételnél. Csoportképekhez, portrékhoz jól jön az arcérzékelő, amely automatikusan finomítja a beállításokat annak érdekében, hogy az arcok a lehető legtermészetesebb hatást keltsék.

Mostantól a Handycam modelleknél is elérhető az „Intelligent AUTO” mód, amely 18 különféle felvételi helyzetet képes felismerni – a portrétól a tájképig és az esti felvételig. Segítségével a fókusz, az expozíció, a fehéregyensúly könnyen beállítható. A legjobb felvételek ezután azonnal megoszthatók az interneten az integrált PMB Portable szoftverrel, a „Direct Copy” funkció pedig a felvételek külső merevlemezre történő átmásolását végzi anélkül, hogy PC-re lenne szükség.

A kompakt, felhasználóbarát Handycam SX21E 2011 szeptemberétől lesz kapható a boltokban.