Szeptembertől korszerűbb tananyagok a felsőoktatás dunántúli fellegváraiban

forrás Prim Online, 2011. július 28. 18:15

- Külföldi felsőoktatási intézményektől vásárolt európai színvonalú tananyagokat a Dunaújvárosi Főiskola és a Pannon Egyetem, melyeket szeptemberből távtanulás keretében magyar és angol nyelven is beépítenek a tantervbe - hangzott el tegnap a Dunajvárosi Főiskolán megtartott sajtótájékoztatón.

Az eredetileg a Liverpooli Egyetemen és a finn Aalto Egyetemen használt tananyagok magyar adaptációit elektronikus formában, modulrendszerben,  gazdag illusztrációval, animációk, videók beépítésével készítették el.  A tananyagfejlesztésnek  köszönhetően olyan versenyképes anyagmérnökök kerülhetnek ki a főiskoláról, akik rendelkeznek a tudományág legfontosabb ismereteivel, mint például a fizikai modellezés, a matematikai, számítógépes modellezés és szimuláció, valamint az ezekhez szükséges természettudományi ismeretek.


A másfél év alatt fejlesztett, összesen 36,5 millió forint összköltségből megvalósult projekt révén egyszerűbbé válik a hallgatók számára a külföldi intézmények közötti átjárhatóság is.