Toronymagasan

Vértes Ádám, 2011. augusztus 9. 22:57

Mínusz egyedik tegnap, nulladik ma, és még csak holnap köszönt be az idei Sziget Fesztivál első napja, az ötnapos dzsembori még csak most kezdődik. Az idei programsorozat talán minden eddiginél színesebb, még az infrastrukturális szolgáltatások is a show részei. Foto sorozatunk a közel 300 m2-es LED-fallal, több mint 1,5 millió LED-diódával felszerelt Vodafone tornyot mutatja be.

Az impozáns építményen egész nap az európai hírű művészcsoport által kreált 3D-s vetítések futnak felváltva a közel 60 DJ által szolgáltatott zenéhez komponálva. A torony a Vodafone villámgyors mobilinternet szolgáltatásának szimbóluma - hiszen a kilátogatók a 21 megabites letöltési sebességű mobilnetet használhatnak a fesztiválon – de számos praktikus funkciót is ellát az épületegyüttes. Helyet kapott itt például a Vodafone Smart Store névre keresztelt bolt, és persze van akkumulátortöltő állomás is.

 

Esténként két alkalommal  Fénysebességgel a jövőbe címmel látványos fény- és hangshow látható a torony oszlopain, és az okostelefonok képernyője is  az óriási LED-falra költözik, ahol bárki bizonyíthatja ügyességét – akár több száz néző előtt - a Bullet Storm nevű mobiljátékban. A közel 30 méteres teljes magasságú torony két hét alatt készült el, s a LED-falakkal együtt mintegy 15 tonnát nyom.