Súlyos hackertámadás érte a thaiföldi külügyminisztériumot

MTI Sajtóadatbank, 2011. szeptember 26. 07:33

Annyira megváltoztatták a thaiföldi külügyminisztérium honlapjának tartalmát, hogy számítógépes szakembereknek hétfőre virradóra sem sikerült teljesen helyreállítani.

Súlyos hackertámadás érte a thaiföldi külügyminisztérium internetes oldalát - közölte hétfőn a helyi sajtó.
A Bangkok Post című lap azt írja, hogy internetes kalózok vasárnap este törték fel a tárca honlapját, és annyira megváltoztatták a tartalmát, hogy számítógépes szakembereknek hétfőre virradóra sem sikerült teljesen helyreállítani.
A főoldalra gyógyszerreklámokat töltöttek fel, a külügyi honlap címét pedig Az Egyesült Államok Királysága névre változtatták. Ez utalhat ugyan a támadás politikai indítékaira, de semmilyen más politikai tartalmú jelszavak vagy felhívások nem kerültek fel illetéktelenül az internetes oldalra.
A bangkoki újság úgy tudja, hogy a külügyminisztérium honlapját gyakorlatilag teljesen megváltoztatták, még az alfejezeteket is. A vízumokkal kapcsolatos részben például olcsó kanadai viagráról szóló hirdetést tettek fel a hackerek, a konzuli és diplomáciai fejezetben pedig ugyancsak egy vény nélkül kapható potencianövelő tabletta reklámját telepítették fel.