Mennyire sebezhető az iOS?

forrás Prim Online, 2011. október 19. 12:22

A Symantec, a mobil eszközök biztonságáról készült elemzésében rávilágít az Apple iOS operációs rendszerének védelmi mechanizmusára is, és az ezekből adódó sérülékenységekre is. Az elemzés szerint az iOS megjelenése óta nagyjából 200 különféle sebezhetőséget fedeztek fel az operációs rendszerben, amelyeknek nagy része szerencsére alacsonyabb kockázati szintet jelentett, de a sebezhetőségek egy része lehetőséget adott az esetleges támadónak az adminisztrátor szintű irányításra, és ezzel együtt virtuális hozzáférést minden adathoz, szolgáltatáshoz, illetve a jogosultságok kiterjesztésével a teljes irányítás átvételére a készülék felett.

A sebezhetőségek miatt sok esetben a rosszindulatú támadások könnyű célpontjai voltak ezek az eszközök, de a hibákat főként a készülék tulajdonosai használták ki, például a telefonok feltörése (jailbreak) céljából.

 

Éppen ezért vált szükségessé egy olyan tartalom-alapú DLP védelem megtervezése, amely megoldást kínál a felmerülő biztonsági kockázatokra. A Symantec nemsokára megjelenő megoldása az első teljes körű, táblagépekre szánt DLP védelem lesz, amely ellenőrzi és megvédi a táblagépeken tárolt bizalmas adatokat, ugyanakkor nem csökkenti a felhasználói élményt.

 

„Ügyfeleinknél végzett kockázatelemzések során egyre többször találkozunk olyan táblagépekkel, amiket kifejezetten munkaeszközként használnak. Ennek természetesen rengeteg biztonsági kockázata van. A mi feladatunk, hogy felkészítsük a vállalatokat az új kihívásokra, valamit megoldásokkal szolgáljunk a táblagépek és egyéb mobil eszközök teljes körű védelmére.” – nyilatkozta Egerszegi Krisztián, a CDSYS ügyvezető igazgatója, a Symantec DLP specializált platina partnere.