Synergon veszteséges volt a harmadik negyedévben is

MTI Sajtóadatbank, 2011. december 1. 08:30

A Synergon Informatikai Nyrt. 129,3 millió forint konszolidált adózás utáni veszteséget könyvelt el 2011 harmadik negyedévében, így az év első kilenc hónapjának vesztesége 967,2 millió forint lett, míg az előző év háromnegyedéves vesztesége 430,4 millió forint volt.

    A társaság nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) alapján készült és a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán közölt jelentése szerint a harmadik negyedévi árbevétel 4,8 milliárd forint volt, ami 51 százalékkal meghaladja a 2010. azonos időszakit.
    Az idei első kilenc hónap árbevétele 12,8 milliárd forintot tett ki, ez 13 százalékkal magasabb a bázisnál.
    A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti (EBITDA) eredmény a harmadik negyedévben már 4,1 millió forint nyereséget mutatott az előző negyedévek vesztesége után. A javuló eredményt a jelentés szerint a 2011-ben bevezetett költségcsökkentő intézkedések magyarázzák. Az első kilenc hónap EBITDA eredménye 399 millió forint veszteség, míg tavaly ugyanebben az időszakban 146,4 millió forint nyereséget mutatott.
    A Synergon-csoport háromnegyedéves üzemi vesztesége 905,4 millió forint volt, szemben a tavalyi első kilenc hónap 344,5 millió forintos veszteségével.
    Az elmúlt negyedévben a Synergon elindította a cloud, azaz felhő technológián alapuló szolgáltatási modelljének tesztelését Magyarországon. A vezetés úgy gondolja, hogy a megtakarítási lehetőséget kínáló cloud technológia köré épülő szolgáltatások nagyon jól időzített magyarországi bevezetése lesz 2012-ben. A Synergon 2012-ben a piac meghatározó cloud integrátorává kíván válni.
    A jelentés szerint a társaság vezetése reálisnak és elérhetőnek látja azt a tervet, amely szerint a Synergon négy éven belül 30 milliárd forint éves forgalmat bonyolít majd le.
    A Synergon részvényeit a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában jegyzik. A papírok a szerdai kereskedést 250 forinton zárták. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 548 forint volt, a legalacsonyabb 190 forint.