PressReader: Nyomtatott forma, digitális tartalom

Vértes Judit, 2012. január 6. 21:20
A PressReader iOS alkalmazás több mint 2000 újságot és magazint jelenít meg, és mindegyiket a hagyományos, nyomtatott újsággal megegyező formátumban olvashatjuk a kijelzőn.

A különböző újságok különböző alkalmazásokat hoztak létre, mellyel az adott lap iPad, iPhone, iPodTouch készüléken is olvasható, de legtöbbször formailag egyszerűsített változatban, néha kevesebb tartalommal. A PressReader segítségével a nyomtatott változat beszkennelt oldalait tölthetjük le, az “átlapozás” után ráközelíthetünk a minket érdeklő cikkre, de használhatjuk a szöveget beszéddé alakító funkciót is.

A nemrég megjelent 3-as verzió tartalmaz egy SmartFlow nevű funkciót, melynek segítségével a papíron lévő tartalmat a Flipboard magazinolvasóhoz hasonló formában jeleníti meg, a tartalom másolható, nyomtatható, megosztható lesz másokkal.
Az alkalmazás segítségével 2000 újság olvasható  a világ különböző tájairól, angol, francia, német, spanyol, arab, olasz és orosz nyelven, az iPad, iPhone, iPodTouch készülékeken. Az előfizetés havonta 29,95 dollár.
Akik nehezen tudnak elszakadni a papír alapú újságoktól, azoknak biztosan érdemes kipróbálni ezt az alkalmazást. Már csak a papír zörgése fog hiányozni.